Premieră! Lucrările de la Evaluarea Naţională vor fi corectate în alte judeţe

 

foto_116702În premieră, anul acesta, pe modelul examenului de bacalaureat, evaluarea se va face în alt judeţ decât cel în care s-au susţinut probele

Vineri, Secretarul de Stat în Ministerul Educaţiei, Monica Cristina Anisie, aflată într-o vizită la Brăila pentru a participa la festivităţile de închidere a anului şcolar, a anunțat într-o conferinţă de presă că, anul acesta, în premieră, lucrările candidaţilor la Evaluarea Naţională vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele.

„ Vreau să vă spun că de când am preluat mandatul am avut întâlniri regionale cu inspectorii şcolari generali, inspectorii adjuncţi şi reprezentanţii Casei Corpului Didactic. Prima cerere pe care am avut-o a fost să se procedeze şi la Evaluarea Naţională ca la bacalaureat, şi anume, să ducem lucrările dintr-un judeţ în altul pentru evaluare. În felul acesta există o corectitudine în evaluare şi se realizează evaluarea fără presiune din nicio parte. Nu ştiu unde vor merge lucrările, vor afla în ziua respectivă şi nu se va pune presiune pe evaluatori, nu se întâmplă nimic, toată lumea este în felul acesta relaxată şi corectează cu responsabilitate”, a declarat Secretarul de Stat în MENSC, Monica Cristina Anisie.
„Siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură de a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: