Mandat de arestare pentru un tânăr bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Costeşti, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, la patru persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din locuință.

Perchezițiile s-au desfășurat la locuinţele celor patru bărbați din Mihăilești, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă.

Din cercetări a reieşit faptul că unul dintre cei patru, un tânăr de 23 de ani, ar fi pătruns în noaptea 12/13 martie a.c. în locuinţa unei femei de 66 de ani din comuna Mihăileşti, de unde a sustras mai multe bunuri. Bănuitul ar fi profitat de faptul că locuinţa persoanei vătămate nu este împrejmuită în totalite de gard.

Cei patru bănuiţi ar fi comis mai multe infracţiuni de furt în perioada decembrie 2019-martie a.c., din locuinţe aflate atât în zona de domiciliu, cât şi în localităţi învecinate.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe obiecte ce ar fi putut fi folosite la săvârșirea infracțiunilor și bunuri susceptibile a proveni din furturi.

Tânărul de 23 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și, ca urmare a probatoriului administrat, instanța a emis ieri pe numele tânărului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: