Marș organizat pe străzile Buzăului, pentru conștientizarea șoferilor și prevenirea tragediilor rutiere

Marș organizat pe străzile Buzăului, pentru conștientizarea șoferilor și prevenirea tragediilor rutiere

Ultima zi a acțiunii desfășurate la nivel național de Poliția Română și intitulată „Săptămâna prevenirii criminalităţii” va fi dedicată prevenirii tragediilor pe șosele. Astfel, în această zi, poliţiştii buzoieni vor organiza un marș al siguranței rutiere „Respect în trafic – Siguranță Rutieră”, o caravană pe DN 2 E85 şi acţiuni de conştientizare a participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

„În ziua de 2 octombrie, începând cu ora 09.30, elevii claselor primare de la Școala Gimnazială nr. 11 și Școala Gimnazială „G.E. Palade” însoțiți de polițiști, autospeciale și motociclete ale Biroului Rutier de la Poliția municipiului Buzău vor încerca să sensibilizeze participanții la trafic asupra importanței respectării regulilor de circulație printr-un marș ce va avea ca destinație Parcul Școală pentru Bicicliști din Parcul Crâng.  Participanții vor distribui flyere pietonilor și vor atrage atenția participanților la trafic prin mesajele transmise prin intermediul bannerelor confecționate chiar de către ei. În cadrul acțiunii, elevii care fac parte din patrulele şcolare de la Şcoala 11 și Școala 15 vor fi prezenţi împreună cu profesorul coordonator şi poliţiştii rutieri în zona trecerilor de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.

De asemenea, odată ajunși în Parcul Școală pentru bicicliști, elevii se vor întrece în cadrul concursurilor organizate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier de la Poliția municipiului Buzău”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Tot vineri, începând cu ora 10.00, o caravană formată din autospeciale ale Serviciului Rutier şi o autoplatformă ce va transporta un autoturism avariat în urma unui accident de circulaţie se va deplasa pe cea mai intens circulată arteră ce străbate judeţul Buzău – DN2 E85, pe direcţia Buzău – Urziceni.

 Caravana va avea bannere cu sloganul „Alege Viaţa!” şi va staţiona pe raza localităţilor tranzitate unde poliţiştii vor distribui localnicilor materiale cu recomandări preventive.

 Totodată, pe tot parcursul zilei, poliţişti din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurale vor desfăşura activităţi preventiv-educative în unităţile de învăţământ din judeţ.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: