Medicii din Spitalul Județean cer să se întâlnească cu ministrul Sănătății și cu premierul Ponta

Medicii din Spitalul Județean cer să se întâlnească cu ministrul Sănătății și cu premierul PontaMedicii din Spitalul Județean Buzău cer să se întâlnească cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și cu premierul Victor Ponta, pentru a le spune celor de la București ce probleme  au și ce-I determină să se gândească la  demisia în bloc.

Halatele albe speră ca după întâlnirea cu guvernanții să se găsească rezolvare la doleanțele lor.

Zilele trecute, medicii din Spitalul Județean au mers la Consiliul Județean și au depus acolo o listă cu revendicările pe care le au. Printre altele, medicii din Spitalul Județean amenință cu demisia în bloc dacă nu vor primi salarii mai mari, recunoașterea calității profesiei de medic, prime de instalare mai mari, condiții mai bune de muncă pentru ei dar și pentru pacienți, și alte doleanțe, mare parte care țin de ministerul de resort și de Guvern, nicidecum de Consiliul Județean.

Consiliul Județean poate dirija cheltuielile de capital și investițiile într-un spital, însă ce ține de salarii  este reglementat în așa fel încît poate fi rezolvat doar la nivel de Guvern

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: