Nereguli silvice constatate de poliţişti la sfarșitul săptămânii trecute

În ziua de 6 martie a.c., în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul silvic, poliţişti din cadrul Postului de poliție comunal Gura Teghii au desfăşurat activităţi privind legalitatea transportului și deţinerii de material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat doi bărbaţi de 27 şi 35 de ani, ambii din comuna Gura Teghii care transportau material lemnos, fără a deține documente de provenienţă a materialului lemnos.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, cantitatea de aproximativ 10 mc lemn foc fag a fost predată reprezentanților silvici.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele, au identificat principalii bănuiţi în cazul unui furt de arbori.

Fapta a fost sesizată în data de 05 martie a.c. de un bărbat de 58 de ani din oraşul Pătârlagele.

Cei doi bănuiţi, o femeie de 60 de ani şi un bărbat de 61 de ani, ambii din oraşul Pătârlagele, ar fi tăiat şi sutras un număr de 20 de arbori esenţă prun de pe o proprietate a păgubitului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” şi ,,furt de arbori”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 46/2008 Codul Silvic.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: