Noi detalii despre preocupările ilegale ale funcționarilor din Direcția Economică a Primăriei Buzău. Vezi ce spune primarul Boșcodeală!

constantin-boscodealaPrimarul Buzăului nu are habar, spune el, de infracțiunile care s-ar fi comis de către funcționari din Primăria municipiului. Într-o declarație de presă data jurnaliștilor buzoieni, edilul susține că așteaptă rezultatele anchetei întrucît la acest moment nu deține informații despre acțiunea oamenilor legii.

Îmi pare foarte  rău de această problemă, nu am fost anunțați, nu am putut lua măsuri din timp. Informația care a ajuns la mine este aceea că DIICOT controlează dosare ale unor persoane fizice și juridice. Nu aveam informații dinainte. Sper sa se deschisă de astazi ghișelele de la Taxe și Impozite – a spus Boșcodeală care a spus ferm că nu are cunoștință de ce li se impute funcționarilor publici din subordinea sa.

Între timp, DICCOT a transmis un comunicat cu privire la ce se întâmplă la Primăria Buzău:

La data de 22.10.2015 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău efectuează mai multe percheziţii la sediul Primariei municipiului Buzău – Direcţia Economică, în cadrul unei acţiuni  vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fraudă informatică şi abuz in serviciu.

 În cauză există suspiciunea rezonabilă că  mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primariei municipiului Buzău-Direcţia Economică  au constituit un grup infractional organizat în vederea săvârşirii mai multor activităţi infracţionale, dupa cum urmeaza:

– neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora;

– introducerea de date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale că amenzile contravenţionale ar fi fost plătite la Consiliile Locale de pe raza altor localităţi sau la sucursale şi filiale CEC din alte localităţi, acţiuni urmate de distrugerea documentelor de constatare a contravenţiilor şi introducerea scriptică a altor documente;

– introducerea de date false în sistemul informatic vizând ştergerea şi anularea datoriilor mai multor persoane juridice în condiţii nelegale, respectiv înainte de împlinirea termenului de prescripţie de 5 ani;

– neluarea măsurilor legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul municipalităţii;

– emiterea cu mare întârziere a titlurilor de executare silită, respectiv în apropierea împlinirii termenului de prescripţie a executării debitelor locale către bugetul municipalităţii.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzau si BCCO Ploiesti.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Buzau.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie –  transmite DIICOT.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: