Octogenari din Săpoca, victime ale unor indivizi fără căpătâi din Vaslui

batranaDoi octogenari din Săpoca, soț și soție, au căzut victime unor indivizi care nu au avut nici un regret că au profitat de naivitatea unor bătrâni ce le puteau fi bunici. Cei doi bătrâni au fost lăsați fără economii după ce au acceptat să stea de vorbă cu cei trei vasluieni, puși pe rele.

Potrivit Poliției, vineri, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Săpoca au fost sesizaţi de un localnic despre faptul că în urmă cu doar câteva minute, trei bărbaţi necunoscuţi au intrat în locuinţa unei vecine în vârstă de 85 de ani şi au sustras o sumă considerabilă de bani după care au plecat către Mărăcineni cu un autoturism de Neamţ.

 Autoturismul indicat în sesizare a fost dat în consemn tuturor dispozitivelor aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, maşina fiind oprită, la scurt timp, în trafic, pe DJ 203K, pe raza satului Mărăcineni.

Poliţiştii au stabilit că la volanul maşinii se afla un bărbat de 38 de ani din Vaslui care era însoţit de alţi doi vasluieni de 39 şi 57 de ani.

În urma controlului corporal sumar asupra celor trei bărbaţi au fost găsiţi peste 10.000 lei în bancnote de diferite valori.

Cei trei bănuiţi au fost conduşi la sediul Secţiei 1 poliţie rurală Mărăcineni pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit că, în timp ce se aflau în faţa imobilului în care locuiesc, femeia de 85 de ani şi soţul acesteia de 87 de ani au fost acostaţi de vasluienii de 39 şi 57 care s-au arătatbinevoitori să le ofere un mic ajutor bănesc, 100 lei, însă au înmânat femeii o bancnotă de 200 lei. Întrucât bătrâna nu avea bani asupra ei, a mers în casă pentru a da rest, însă a fost urmată de cei doi bărbaţi, care au reuşit să-i distragă atenţia şi au sustras suma de 8600 lei din banii pe care îi scosese pe masă pentru a căuta o bancnotă de 100 lei.

După ce au luat banii, sub pretextul că merg la poartă pentru a-l ajuta pe bătrân, rămas singur, au ieşit din imobil şi au plecat imediat cu maşina care îi aştepta în faţa locuinţei.

Cei trei vasluieni au fost reţinuţi de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat faţă de bărbaţii de 39 şi 57 de ani şi complicitate la furt calificat faţă de bărbatul de 37 de ani.

În ziua de 25 iulie a.c., au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: