Oportunitate de studiu pentru elevii din Buzău interesați de matematică și fizică

Oportunitate de studiu pentru elevii din Buzău interesați de matematică și fizicăReprezentanții Fundației eMAG și ai BCR au inaugurat, joi, două noi centre gratuite de pregătire din cadrul programului „Hai la Olimpiadă!” Ele vor deveni funcționale din luna octombrie a acestui an și vor pregăti elevi de gimnaziu și liceu la disciplinele matematică și fizică.

Centrul de pregătire la matematică va funcționa sub coordonarea profesorului Bogdan Enescu în timp ce cursurile centrului de pregătire la fizică se vor desfășura sub coordonarea doamnei profesoare Virginia Mândruță-Tănăsescu ambele urmând să aibă loc săptămânal la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu.

În acest fel Buzăul devine cel de al șaptelea oraș în care Fundația eMAG și BCR inaugurează astfel de centre toate celelalte orașe fiind centre universitare consacrate. De altfel, decizia de a inaugura două astfel de centre la Buzău s-a datorat atât rezultatelor obținute de elevii buzoieni de-a lungul anilor cât și recomandărilor pe care dascălii buzoieni le-au primit din partea altor profesori implicați deja în programul Hai la Olimpiadă!

„Ne bucurăm că începând cu luna octombrie vom putea susține și centrele de pregătire la matematică și fizică de la Buzău. Prin programul Hai la Olimpiadă! ne dorim să venim în întâmpinarea elevilor care doresc să își completeze cunoștințele și să fie mai buni la matematică, informatică și fizică. Ne-am propus să continuăm extinderea centrelor de pregătire până când ele vor deveni accesibile la nivel național”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Înscrierea la centrele gratuite de pregătire se poate face prin intermediul formularului de la adresa www.hailaolimpiada.ro

În centrele de pregătire d ela Buzău vor fi acceptați inițial toți elevii care se înscriu în program iar dacă numărul acestora va fi mai mare fie se vor da testări de departajare pentru a stabili cine rămâne în program fie vor mai fi angajați noi profesori care să predea elevilor matematica sau fizica. Fiecare profesor care va pregăti elevii în centrele de pregătire înființate de Fundația eMaG și BCR va fi remunerat în baza unui contrat de drepturi de autor cu câte 100 d elei ora plata acestor drepturii fiind suportată de fapt de către fundația eMAG și unitatea bancară.

”Am discutat cu elevii olimpici și am remarcat că aceștia cred în viitorul României și vor să le oferim cadrul necesar pentru a obține performanța. Susținem investiția în educație și credem că ceea ce pot face companiile este să se implice în crearea contextului potrivit pentru ca elevii să poată obține cele mai bune rezultate. Ne bucurăm să fim alături de Fundația eMAG în susținerea centrelor de pregătire prin programul Hai la Olimpiadă!, care reușește să aducă în același loc profesori foarte bine pregătiți și elevi care doresc să obțină rezultate remarcabile. BCR susține performanța în educație și este alături de elevi în drumul lor spre excelență”, a declarat Cristian-Marius Podaru (Director Grup Retail Sucursala Județeană Buzău) din partea BCR.

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care doresc să se pregătească și să facă performanță la matematică, informatică și fizică. Începând din 2014, BCR devine partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de pregătire și a celor mai importante concursuri pentru elevi. Prin Hai la Olimpiadă!, profesorii din centrele de pregătire sunt recompensați material pentru orele de pregătire a elevilor, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale primesc premii motivante. Mai multe informații se găsesc pe site-ul proiectului: www.hailaolimpiada.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: