Patru firme de asigurări țepuite cu peste 74.000 lei de un buzoian

received_963275767058819În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, marți au fost indentificate trei persoane în vârstă de 40, 47 respectiv 35 de ani bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals, respectiv comiterea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările, conform Codului Penal.

În urma documentării activităţii infracţionale poliţiştii au stabilit că în perioada 2013 – 2015, un buzoian de 40 de ani a achiziţionat patru autoturisme, pe care le-a implicat în evenimente rutiere provocate intenţionat pe raza municipiului Buzău şi a comunei Țintești, de pe urma cărora şi în baza unor contracte de vânzare-cumpărare contrafăcute, întocmite pe numele buzoianului de 35 de ani şi a femeii de 47 de ani din Buzău, a obţinut despăgubiri ilegale de la patru firme de asigurări, în sumă totală de 74.967,42 lei.
Totodată, poliţiştii au stabilit că în cursul lunii iunie 2015, buzoianul de 40 de ani a indus în eroare un bărbat de 38 de ani, în vederea vânzării către aceasta a unui autoturism de lux, în schimbul sumei de 24.500 Euro, asigurând persoana vătămată că este proprietarul de drept al autoturismului. Din cercetările efectuate a rezultat că autoturismul aparţinea unei societăţi comerciale.

După primirea sumei de 10.000 Euro, bărbatul a prezentat cumpărătorului documente contrafăcute, creându-i astfel convingerea că el este proprietarul de drept al mașinii, fapt ce a determinat persoana vătămată să achite și restul sumei de bani.
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au reţinut bărbatul de 40 de ani pentru o perioadă de 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă și continuă cercetările față de celelalte două persoane.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: