Periculos de cald și în această săptămână! Vârful caniculei va fi atins joi

media_482673570_avertizare-meteo-cod-galben-si-portocaliu-canicula-temperaturile-urca-pana-grade-207410Vremea va fi călduroasă în această săptămână, cu temperaturi ce pot ajunge până la 37 de grade Celsius, dar se va răcori în weekend, când sunt aşteptate ploi şi posibile descărcări electrice, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Luni, vremea se va răcori în regiunile sudice şi sud-estice, unde valorile termice se vor situa în jurul valorilor medii multianuale specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării. Maximele se vor situa între 25-32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării. Minimele vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice ce se vor semnala local în zona de munte, în partea de sus-est şi de centru şi doar izolat în restul teritoriului. Punctiform se pot acumula cantităţi de apă de peste 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări ziua în regiunile sud-estice.

Marţi, valorile termice vor fi uşor peste cele climatologic specifice perioadei în majoritatea regiunilor. Maximele vor fi cuprinse între 25 de grade în Transilvania şi 33 de grade izolat în Lunca Dunării. Minimele se vor situa între 13-21 de grade. Înnorările vor fi temporare în vest, centru şi zona montană, unde pe arii restrânse sunt aşteptate ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi de unele intensificări ale vântului.

Miercuri, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte, local caniculară la amiază în partea de sud. Cerul va fi variabil. Înnorările vor fi temporar accentuate în regiunile extracarpatice şi în zona montană, unde local îndeosebi noaptea sunt aşteptate averse. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27-36 de grade, iar minimele se vor încadra între14-22 de grade.

Joi, vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor, dar în cursul zilei se va menţine caniculară în partea de sud-est. Cerul va avea înnorări temporar accentuate ziua în vestul, centrul şi nordul ţării, iar spre seară şi noaptea, îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului, unde sunt aşteptate averse pe arii relativ extinse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor fi mai insemnate. Vor fi condiţii de grindină. Valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în partea de vest, de centru şi de nord, dar vor creşte uşor în sud-est, astfel încât la scara întregii ţări maximele vor fi cuprinse între 19-20 de grade izolat în regiunile vestice şi nordice şi 35-37 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa între 10-20 de grade, mai ridicate pe litoral, spre 23 de grade.

Pentru weekend, tendinţa ar fi ca vremea să devină răcoroasă în toată ţara, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în partea de nord, centru şi est a ţării, mai ales în prima parte a intervalului, unde sunt aşteptate ploi şi posibile descărcări electrice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: