Peste 140 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi 9 permise reţinute de poliţişti în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 142 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 lei şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 9 permise de conducere.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 48 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 3 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Alte 6 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor (3), conducere sub influența băuturilor alcoolice (1), precum şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare (2).

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale șoferilor şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(15), cei care au încurcat fluenţa traficului prin opriri şi staţionări neregulamentare(14), dar şi pentru alte abateri în trafic (22). Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 22 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

ATENȚIE ÎN TRAFIC!

 Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
 Respectaţi-vă partenerii de trafic!
 Nu conduceţi când sunteţi obosit!
 Nu folosiţi telefoanele mobile în timp ce conduceți!
 Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!
 Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: