Petiție online pentru DEMITEREA lui Gabriel Oprea, în urma morții polițistului din coloana sa oficială

Petiție online pentru DEMITEREA lui Gabriel Oprea, în urma morții polițistului din coloana sa oficialăO petitie online intitulata „Demisia, Oprea! Incetati abuzul de coloane oficiale!” a aparut joi seara pe site-ul petitieonline.com. Documentul prin care se cere demisia  viceprim – ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a fost semnat de aproape 1000 de persoane in doar cateva ore, anunță Hotnews.

Demisia, Oprea! Incetati abuzul de coloane oficiale! Incetati abuzul de legitimatii! STATUL SUNTEM NOI!  Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a murit marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Moartea sa tragica a adus la lumina un abuz petrecut in acele cirscumstante, pentru care autorul trebuie sa raspunda –  se arata in petitia online.

Initiatorii, Cristian Ghinea si Catalin Drula, cer urmatoarele lucruri:

  • Solicitam demiterea ministrului Gabriel Oprea pentru abuzul de functie in folosirea ilegala a coloanelor oficiale.
  • Cerem Parlamentului demararea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale in trafic si a insemnelor oficiale de catre masinile oficiale ale institutiilor (inclusiv afisarea insemnelor oficiale pe masini private).
  • Cerem Parlamentului sa legifereze limitarea stricta a coloanelor oficiale doar pentru Presedintele tarii, pentru seful Guvernului si doar pentru situatii de urgenta, necesitatea folosirii trebuind sa fie explicata prin documente publice, transparentizate post-factum, in fiecare caz.
  • Solicitam interdictia afisarii logo-urilor, legitimatiilor si insemnelor oficiale ale unor institutii ale statului de catre demnitari, oficiali sau alti angajati ai diverselor institutii (Parlament, ministere, alte autoritati). Exista tendinta intimidarii politiei prin afisarea acestor insemne. Ele trebuie limitate strict pentru folosinta locurilor de parcare ale institutiei si ar trebui sa fie ilegala (asimilabila abuzului de functie) afisarea lor pe drumuri publice.
  • Solicitam demiterea sefilor Brigazii Rutiere a Capitalei si a comisarilor care au permis folosirea ilegala de catre ministrul Gabriel Oprea a coloanei oficiale in data de 20/10/2015 din care a facut parte agentul de politie Bogdan Gigina.
  • Solicitam demiterea si tragerea la raspundere a celor responsabili pentru marcarea lucrarilor publice de pe strada Stirbei Voda.
  • Indemnam soferii sa respecte semnalele luminoase ale ambulantelor, pompierilor si ale altor utilitare de real interes public. Observam cu ingrijorare ca din cauza abuzului de coloane oficiale, autovehiculele care salveaza vieti incep sa fie ignorate. Pot muri oameni din cauza iresponsabiltatii unor demnitari care cred ca timpul lor e prea important ca sa stea cu noi in trafic. Trafic pentru care nu ofera solutii.
  • Solicitam autoritatilor sa nu mai abuzeze de resursele Politiei Rutiere, stiut fiind faptul ca o mare parte din timpul de teren al acestora este dedicat insotirii si dirijarii traficului pentru coloanele oficiale.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Seful Serviciului de Presa al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat dupa producerea accidentului ca groapa in care a cazut politistul cu motocicleta era semnalizata, in zona avand loc lucrari la carosabil. Sarca a precizat ca politistul se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, caz in care au cerut informatii de la firma care executa lucrarile, urmand sa verifice daca groapa era bine semnalizata, a anuntat agentia Mediafax, care citeaza surse judiciare.

Politia Capitalei a recunoscut abia joi ca politistul mort in accidentul de marti seara asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: