Petre Emanoil Neagu: 10 bazine noi de înot, în județul Buzău!

Buzăul ar urma să beneficieze, în viitor, de nu mai puțin de 10 bazine de înot pentru copiii din județ. Este vorba despre o investiție derulată în premieră și care ar costa 300.000 de euro. Inițatorul acestui proiect este președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a anunțat că proiectul a fost pus deja pe hârtie.

Pentru realizarea proiectului este nevoie de parafarea unor parteneriate între Consiliul Judeţean şi 3-4 primării din judeţ care să fie arondate fiecăruia din cele 10 obiective. Cel mai probabil, printre localitățile care ar urma să beneficeze de aceste bazine de înot sunt orașele Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele.

Președintele Consiliului Județean Buzău a mai precizat că respectivele bazine de înot vor fi destinate doar elevilor din județ și nu vor fi pentru agrement. Elevii vor putea ţine aici, prin rotaţie, orele de sport, de instruirea acestora urmând să se ocupe profesorii de educaţie fizică. Acest lucru s-ar realiza prin încheierea unui protocol cu Inspectoratul Şcolar Județean Buzău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: