Ploile torențiale au făcut iar prăpăd în zona de munte a județului Buzău

646x404Cantităţile mari de precipitaţii căzute duminică într-un interval scurt de timp, în zona de munte a judeţului Buzău, au făcut ca torenţii formaţi pe versanţi să măture tot în calea lor. La Chilii, apele unui pârâu ieșit din matcă au distrus  drumuri din comună, fiind inundate  și trei gospodării. De asemenea, și la Mânzăleşti a fost inundată o gospodărie. Pentru evacuarea apelor  a fost direcționată o autospecială şi două motopompe în zona Mânzăleşti, respectiv o autospecială şi două motopompe în zona Chilii. De asemenea, la ordinul Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în sprijinul C.L.S.U. comuna Chilii, au intervenit utilaje din dotarea C.L.S.U. comuna Scorţoasa şi C.L.S.U. comuna Căneşti.

13423917_574907489357703_6008872422152368978_n

FOTO Facebook Liliana Zaman

Având în vedere cantităţile importante de precipitaţii căzute, într-un interval scurt de timp, în zona de munte a judeţului Buzău, au fost afectate drumurile comunale din comuna Chilii, totodată fiind inundate trei gospodării de pe raza comunei Chilii şi una de pe raza comunei Mânzăleşti.

         Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative, în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zona afectată au fost concentrate o autospecială şi două motopompe în zona Mânzăleşti, respectiv o autospecială şi două motopompe în zona Chilii.

         De asemenea, la ordinul Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în sprijinul C.L.S.U. comuna Chilii, intervin utilaje din dotarea C.L.S.U. comuna Scorţoasa şi C.L.S.U. comuna Căneşti. 

În această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dispus măsura activării grupei operative pentru conducerea şi coordonarea cu promptitudine a intervenţiilor în scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului.

         Totodată, evoluţia fenomenelor meteorologice este în continuare monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean al I.S.U. Buzău, în contextul avertizării hidrologice Cod Portocaliu, pentru intervalul 12.06 ora 17:45 – 13.06. ora 06:00, respectiv atenţionării meteorologice Cod Galben pentru intervalul 12.06. ora 20:30 – 12.06. ora 21:30„, precizează ISU Buzău într-un comunicat de presă.

O ploaie torențială care a lovit ieri și zona Siriu a făcut ca DN 10 aă fie acoperit de ape și aluviuni scurse de pe versanți.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: