Poliţiştii rutieri au aplicat peste 240 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 permise de conducere

politia-rutiera1În data de 27 ianuarie a.c., în cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri, au fost constatate şi sancţionate 243 abateri, cele mai multe fiind comise de către conducătorii auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

Trei conducători auto au fost nevoiți să predea permisele de conducere din cauza vitezelor cu care și-au condus mașinile, cea mai mare viteză înregistrată ieri de aparatul radar fiind de 188 km/h pe DN 2 E85 în afara localității Racovițeni, la volanul mașinii fiind identificat un băcăuan de 34 de ani.

Nu numai șoferii au fost vizați de polițiști, ci și 62 pietoni, 9 bicicliști și 2 căruțași, sancționați de asemenea pentru că au încălcat normele rutiere.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri au acționat punctual pentru prevenirea accidentelor de circulație în care ar putea fi implicați pietonii și au reținut permisele a 14 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzilor.

Împotriva altor 4 conducători auto a fost luată şi măsura tehnico – administrativă de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării pentru conducerea sub influența alcoolului (0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat) și pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

În ultimele 24 de ore au fost întocmite și patru dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat (două), conducerea unui vehicul fără permis de conducere (unul) și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (concentrație alcoolică de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat).

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: