Prăpăd în zona de munte a județului din cauza viiturilor. Comuna Chiliile cere ajutor de urgență de 450.000 lei pentru refacerea infrastructurii

 

chiliilePloile din ultimele zile au făcut prăpăd în comune din zona de munte a județului Buzău.  Mai multe drumuri au fost rupte de viituri, torenții au dislocat tuburi de trecere și suprafețe mari din grădini au fost inundate. La Chiliile sunt, se pare, cele mai mari pagube. În urma scurgerilor de pe versanţi, pârâul Sărățel a ieşit din matcă iar viitura a produs distrugeri pe două drumuri comunale, drumul judeţean 102F şi mai multe drumuri săteşti. Pe drumurile avariate se poate circula doar pietonal sau cu căruţele. Pagube însemnate sunt și la Mânzălești. De asemenea, ploile torențiale și viiturile au făcut stricăciuni și la Lopătari, Vintilă Vodă, Breaza și Pârscov.

Autoritățile comunei au făcut o evaluare a distrugerilor și au concluzionat că au nevoie de un ajutor financiar  de 450.000 lei pentru reparațiile ce trebuie făcute urgent. Alte 500.000 lei vor fi necesare pentru refacerea drumului județean care traversează comuna. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni vineri pentru a lua în discuție solicitarea către Guvern a unui ajutor de urgență pentru Chiliile, dar și pentru alte comune.

Pagube însemnate s-au înregistrat și la Mânzălești și Lopătari. Cu o zi înainte, o viitură formată pe izvorul Brebului a inundat mai multe grădini din satul Brebu, comuna Lopătari, iar torenții de pe Slănic au măturat tuburile pe care circulă sătenii din cătunul Chirani.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: