Primăria demarează negocieri pentru cumpărarea Patinoarului lui Chiru

primaria-buzauPentru ca Buzăul să nu ajungă în situația de a rămâne și fără patinoar, așa cum s-a întâmplat cu Bazinul Olimpic, Primăria Buzău demarează negocieri pentru achiziționarea obiectivului, aflat în prezent în proprietatea lui Gheorghe Chiru.

Primarul Constantin Boșcodeală a anunțat miercuri la finalul ședinței de Consiliu Municipal că Primăria poate face această achiziție, ale cărei costuri vor fi achitate în următorii ani.

Chiru cere însă recuperarea unei investiții de u milion de euro, bani care ar fi fost cheltuiți în amenajări. Chiru explică faptul  că a luat această decizie întrucît afacerea nu-i mai merge și poate ajunge în situația de a închide patinoarul, ceea ce nu ar fi deloc în beneficiul buzoienilor.

Primăria este dispusa să cumpere ambele imobile de foarte mult timp, atât Patinoarul cît și Bazinul Olimpic, a existat aviz de principiu în Consiliu Local pentru cumpărarea acestora. Bazinul nu putea fi cumpărat, nu aveam dreptul să cumpărăm clădiri. ÎN cazul patinoarului rămâne să se facă o expertiză, să vedem ce facem. Dacă nu e clădire se poate achiziționa, pe baza  expertizei negocierii si a hotărârii de CLM, vom prevedea sumele necesare în bugetele anilor viitori. Nu ne vom grăbi să achităm într-un singur an, că sunt multe lucruri de făcut – a declarat primarul Boșcodeală.

Edilul municipiului a  dat asigurări că și în iarna aceasta amatorii de patinaj vor putea merge la patinoar să se distreze. De asemenea, 15 mii de elevi vor beneficia ca și în anii trecuți de intrare gratuită.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: