Proiect în PREMIERĂ în România pentru tratarea fricii de avion – „Sunt aerofob, dar mă tratez”

frica_de_avionVă temeţi de zborul cu avionul? Nu sunteţi singurii! Şi de acum vă veţi putea trata şi altfel decât cu medicamente. Compania Naţională de Aeroporturi vă ţine cursuri împotriva stresului.

Un proiect pilot pentru tatarea fricii de a călători cu avionul, intitulat „Sunt aerofob, dar mă tratez” şi în care psihoterapeuţi şi personal aeronautic vor explica prin materiale video sau direct cât este de sigur transportul aerian, a fost lansat joi. Proiectul a fost lansat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti în parteneriat cu Tarom, va începe la jumătatea lunii octombrie şi se va desfăşura în fiecare zi de sâmbătă, pe durata a şase săptămâni, o şedinţă având între două şi patru ore.

„Ne-am ales sloganul «Sunt aerofob, dar mă tratez» inspiraţi de filmul «Sunt timid , dar mă tratez». Iniţiativa acestui proiect a fost determinată de obiectivul de a oferi clienţilor servicii de cea mai bună calitate, luând în calcul faptul că, din punct de vedere statistic, 1 din 5 oameni suferă de aerofobie”, a declarat Valentin Iordache, director al Departamentului Comunicare şi Relaţii Publice al Companiei Aeroporturi Bucureşti.

El a spus că, în funcţie de rezultatul proiectului pilot, care este o premieră pentru România, va putea fi instituit un curs pentru cei care vor dori să se trateze de anxietatea din timpul zborului, cursurile în acest caz fiind contra cost.

Proiectul pilot va avea şase sesiuni, intitulate „Frica şi teama”, „Oamenii care lucrează în aviaţie”, „Avionul şi caracteristicile sale tehnice”, „Strategii de succes pentru eliminarea fricii de zbor”, Pregăteşte-te de zbor” şi „Să trecem la zbor”, iar cursanţilor le vor fi prezentate caracterisiticile tehnice ale avionului, dar şi comportamentul aeronavei pe timp de ceaţă, furtună, turbulenţe, goluri de aer.

În timpul cursurilor, va putea fi vizionată o aeronavă staţionând şi cum se pregăteşte de zbor, pentru ca, în final, cursanţii să participe chiar la un zbor de 20-40 de minute.

Cursurile vor fi asigurate de o echipă de psihoterapeuţi, iar printre participanţii care şi-au anunţat deja înscrierea în programul-pilot se numără şi actorii Marius Bodochi, George Ivaşcu şi Tania Popa.

Geta Popescu, însoţitor de bord, „legendă vie” a Tarom, cum a fost prezentată de directorul Iordache, îi sfătuieşte pe oameni ca înainate de a călători cu avionul să se odihnească.

„La primul zbor din viaţa mea mi-a fost rău, dar nu teamă. Vă sfătuiesc ca înainte de a pleca într-o călătorie cu avionul să vă odihniţi, să nu urmăriţi filme cu catastrofe aviatice, să vă ţineţi departe de ştirile negative. Avionul este cel mai sigur mijloc de transport în comun”, a afirmat Geta Popescu.

Ea a mai spus că primul lucru pe care îl fac cei mai mulţi călători înainte de decolare este să se roage la Dumnezeu să îi aibă în grijă.

„Nu vă lăsaţi dominaţi de frică. Fiţi pozitivi, aveţi atât de multe lucruri de văzut acolo sus. Să mergi pe nori este feeric. Să ştiţi că şi pilotul are acasă familie şi vrea să se întoarcă la ea”, a mai spus Geta Popescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: