Proiecte cu fonduri europene, în pericol la Vadu Pașii. Consilierii opoziției boicotează ședințele în care acestea trebuie votate

1Comuna Vadu Pașii riscă să piardă finanțări importante de aproximativ patru milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru asfaltarea drumurilor, extinderea sistemului de canalizare, modernizarea rețelei de apă și a școlii, din cauză că opoziția refuză să voteze proiecte sau să participe la ședințele de Consiliu Local.

Noul primar al comunei, liberalul Gheorghe Firon, se bazează doar pe cinci consilieri în timp ce opoziția are zece consilieri. Ieri a fost convocată o nouă ședință a Consiliului Local Vadu Pașii, dar consilierii majorității nu s-au prezentat, iar ședința nu s-a mai ținut.
După închiderea ședinței, la care au venit și zeci de localnici și-a făcut apariția și un consilier de la ALDE, care a inflamat spiritele după ce a anunțat că toți ceilalți colegi nu au venit pentru că sunt în concediu.
De cealaltă parte, primarul afirmă că doar un singur consilier a anunțat că va absenta. Restul au boicotat ședința.
Localnicii din Vadu Pașii sunt revoltați și nu înțeleg de ce aceștia se opun modernizării localității.
Primarul din Vadu Paşii mai face o încercare şi va convoca aleşii locali într-o nouă şedinţă, programată pentru joi.

Comuna Vadu Paşii este cea mai mare localitate din judeţul Buzău, cu peste 10 mii de locuitori. Deşi locuiesc în vecinătatea municipiului Buzău, sătenii nu sunt racordaţi la canalizare iar apa din fântâni nu este bună de băut.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: