Razie de amploare în municipiul Buzău! Sute de persoane verificate

În noaptea de 11 spre 12 octombrie, în intervalul orar 21.00 – 24.00, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat şi executat o razie pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice în zona localurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, în cadrul activităţilor fiind efectuate verificări şi cu privire la modul de asigurare cu pază a mai multor obiective de pe raza municipiului Buzău.

În cadrul acţiunii au fost constituite dispozitive de scotocire şi control care au acţionat în zona unităţilor de alimentaţie publică din diferite zone ale municipiului cu privire la care existau date că funcţionează pe timpul nopţii pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice ce s-ar putea produce pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Totodată, s-a acţionat pentru siguranţa traficului rutier, fiind oprite pentru control 351 de autovehicule, 211 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, respectiv Drugtest și au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.

În total au fost legitimate 782 de persoane, 245 fiind verificate în bazele de date, iar 21 de persoane au fost conduse la sediu, dintre care 7 au fost amprentate și fotografiate.

Poliţiştii au controlat și 47 de obiective pe linie de pază și 7 persoane aflate în control judiciar.

Astfel au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 60 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 4 la alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 14.385 de lei.

Pe perioada executării raziei, pe raza municipiului Buzău nu au fost înregistrate evenimente negative.

Au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate aproximativ 200 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, proximitate, investigarea fraudelor, poliţie rutieră şi arme, explozivi şi substanţe periculoase și polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: