Reacția Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, la tragedia petrecută în Clubul Colectiv

646x404Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, ne-a trimis un comunicat de presă, pe care-l redăm integral.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, alături de victimele incendiului din Bucureşti

Clerul şi credincioşii din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de familiile, rudele, prietenii şi apropiaţii celor trecuţi la cele veşnice sau internaţi în stare critică la spitalele din Bucureşti, în urma tragicului eveniment petrecut la Clubul Colectiv din Capitală.

Printre cei aflaţi în grea suferinţă pe patul de spital se numără Cătălin Ilniţchi (Buzău) şi Ionuţ Popescu (Focşani). Arhiepiscopia noastră s-a interesat de starea celor doi tineri şi şi-a manifestat disponibilitatea de a veni în sprijinul familiilor acestora, prin acţiuni concrete de susţinere materială şi spirituală.

Aşa cum s-a hotărât la nivelul Patriarhiei Române, şi în bisericile din Eparhia Buzăului şi Vrancei se oficiază slujbe pentru însănătoşirea celor răniţi şi de pomenire a celor mutaţi la Domnul. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, aflându-se în pelerinaj în Grecia, alături de mai mulţi preoţi şi credincioşi din judeţele Buzău şi Vrancea, s-a rugat, împreună cu aceştia, duminică, 1 noiembrie 2015, la Sfânta Liturghie, în Biserica Sfântul Nectarie din Eghina, ca Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfinţilor Nectarie şi Efrem, să mângâie familiile îndoliate şi să-i ajute pe toţi pacienţii din spitale. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un îndemn tuturor preoţilor şi credincioşilor să doneze sânge, după exemplul celorlalţi oameni de bine din întreaga ţară, pentru salvarea vieţii victimelor incendiului din Bucureşti.

În aceste momente de mare durere şi tristeţe, rugăm pe Bunul Dumnezeu să aline suferinţele celor greu încercaţi în urma tragediei din Clubul Colectiv.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: