Regele Mihai I al României, grav bolnav, a decis să se retragă de la tron, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta

12795439_705489229593122_5351909413934174793_n

În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical…Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta… Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să ofere sfatul său custodelui Coroanei – este mesajul transmis de Majestatea Să Regele Mihai I al României.


Biroul de Presă al Regelui Mihai a anunţat, într-un comunicat transmis presei că „este autorizat să transmită declaraţia citită de domnul Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, în numele Consiliului Regal, reunit în zilele de 1-2 martie 2016, la Aubonne şi Morges, Elveţia”.

Declaraţia integrală a Consiliului Regal, citită de Andrew Popper, membru al Consiliului Regal:

Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”.
Majestatea Să urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioada de refacere.
Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj:
În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţară sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.
Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţă de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.
Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei.

Mihai R
1 martie 2016

Consiliul Regal a fost primit de Majestatea Să Regele în dimineaţă de miercuri 2 martie 2016.
Conform Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Consiliul Regal rămâne la dispoziţia Custodelui Coroanei.

Semnat astăzi, 2 martie 2016, la Morges, în Elveţia
ASR Principele Lorenz al Belgiei, membru al Consiliului Regal
ES dl Andrew Popper, membru al Consiliului Regal
Maestrul Adrian Vasiliu, membru al Consiliului Regal
Dr. Anneli Ute Gabanyi, membru al Consiliului Regal
Dl Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal
şi Dr. Ioan Luca Vlad, secretar al Consiliului Regal

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: