S-a redeschis spitalul din Rm. Sărat!

Spitalul Municipal Rm. Sărat s-a redeschis, astăzi, și pentru bolnavii non-covid.

Primii bolnavi s-au prezentat la unitatea medicală pentru a fi internați, încă de dimineață. Este vorba despre patru bolnavi care locuiesc în comunele din zona municipiului și care, în toată această perioada, s-au tratat acasă, ținând legătura cu medicii de familie, dar și cu doctorii din spitalul Râmnicu Sărat, care îi aveau în evidență. Pacienții au afecțiuni cronice și patologii chirurgicale.

Momentul redeschiderii Spitalului Municipal Rm. Sărat a fost așteptat de multă vreme de reprezentanții unității medicale care, împreună cu autoritățile locale, au făcut nenumărate demersuri și pregătiri, cu toate circuitele necesare, pentru ca unitatea medicală să îngrijească și alți bolnavi. Acum, autoritățile din Rm Sărat fac un apel către toți pacienții să dea dovadă de înțelegere față de cadrele medicale și să respecte toate regulile care se impun, în actualul context epidemiologic.

Astăzi, în secțiile Spitalului din Rm Sărat, arondate exclusiv pacienților tratați de COVID-19, mai erau internate doar 36 de persoane.

Spitalului Municipal Rm. Sărat a fost transformat în unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 la sfârșitul lunii martie a anului trecut. Zilele trecute, unitatea a primit din partea Direcției de Sănătate Publică Buzău confirmarea îndeplinirii condițiilor în vederea redeschiderii unității și pentru pacienții non-covid.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: