Salarii mai mari, în Buzău, dar și prețuri uriașe!

Salariile buzoienilor au crescut semnificativ în ultimul an, însă și prețurile au avut o evoluție spectaculoasă. Asta arată datele Direcției de Statistică Buzău, potrivit cărora, în ultimul an, salariul mediu nominal net la nivel de județ a crescut cu 451 de lei, respectiv de la 2.978 de lei, în ianuarie anul trecut, la 3.429 de lei, anul acesta.
De asemenea, dacă în ianuarie anul trecut angajații din servicii aveau salarii nete peste media județului, în ianuarie 2023, cele mai mari căștiguri sunt în industrie și construcții. Astfel, în ultimul an, salariile angajaților din industrie au crescut cu 781 de lei, în timp ce câștigurile angajaților din servicii s-au majorat doar cu 241 de lei.
În același timp, analizele statistice arată că, în ultimul an, s-a înregistrat și o creștere spectaculoasă a indicelui prețurilor de consum. Spre exemplu, în ianuarie 2022 indicele prețurilor de consum creștea față de 2021 doar cu 8,35%. În schimb, creșterea înregistrată în ianuarie 2023 față de ianuarie 2022 este dublă față de cea prezentată anterior.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: