Șapte copii, cel mai mic de 11 luni, trimiși de părinți la cerșit în intersecțiile din zona centrală, strânși de polițiștii locali și predați inspectorilor sociali

a-cersit-cu-copilul-in-brateAgenții de poliţie locală, din cadrul Serviciului Ordine Publică Buzău, au urmărit marți identificarea şi îndepărtarea din zonele intens circulate a persoanelor care apelează la milă publică, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991R, art.2, pct. 3 şi 33.

Cu această ocazie au fost depistaţi 7 minori cu vârste cuprinse între 11 luni şi 12 ani, care apelau la mila publicului în intersecţiile din zona centrală a municipiului. „Menţionăm că minorii erau însoţiţi, supravegheaţi şi îndemnaţi de un adult să apeleze la mila publicului, respectiv mama unora dintre minori. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a părinţilor minorilor depistaţi, în conformitate cu prevederile Lg. 61/1991P art.2, pct.3 şi 33, pentru “neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani”, se precizează într-o informare a Biroului de Presă al Poliției Locale.  Minorii au fost predaţi inspectorilor din cadrul D.A.S –  Primăriei Buzău şi D.G.A.S.P.C. Buzău, în vederea luării măsurilor ce se impun  în astfel de cazuri.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: