Scandal cu tentă politică la liceul din Nehoiu. În centrul scandalului, profesorul Claudiu Corcodel

indexScandal cu tentă politică la liceul din Nehoiu. Profesorul de matematică Claudiu Corcodel, fiul fostului primar, Alexandru Corcodel, este acuzat că și-a batjocorit elevii, punându-i să scrie pe burtă. După ce scandalul a făcut înconjurul țării, profesorul Corcodel a  postat pe facebook cîteva rânduri în care susține că este victim unui complot, a unui linșaj, iar political nu ar fi strain de această situație.

Există o campanie de presă orchestrată de denigrare a mea, cu privire la pușcăriașul a cărui fată nu a fost capabilă să obțină note peste 4 la disciplina matematică. Observ că în presă nu se dă punctul meu de vedere (excepție Opinia), deși l-am oferit, nu se spune nimic despre faptul că eleva are note între 1 și 4, nu se spune că taică-su este pușcăriaș pentru săvârșirea infracțiunii de ÎNȘELĂCIUNE, deci expert în a păcăli oamenii cinstiți, el agitând lucrurile în speranța că poate obține favoruri nemeritate pentru fata sa, și nu se spune că tabelul cu semnăturile părinților este unul fals, aceștia semnând pentru alt demers, textul din spatele tabelului fiind adăugat ulterior de pușcăriaș. Presa poate prezenta orice fără dovezi, oricum situația se va tranșa tot în instanță și la procuratură. În ceea ce mă privește am argumente concrete, probe scrise, toate lucrările și teza elevei și multe altele. Repet ce am mai spus, niciodată nu voi pune note sub presiunea cuiva, cu atât mai mult nu îi voi pune note mari NEMERITATE fiicei pușcăriașului doar pentru că se agită taică-su la TV. Eleva să pună mâna să învețe, să respecte regulamentul școlar, și doar așa poate avea rezultate bune la învățătură și disciplină. Denunțul calomnios, falsul, uzul de fals și amenințarea se pedepsesc cu închisoarea și pușcăriașul a început să conștientizeze în ce s-a băgat dar este târziu pentru el – a scris pe facebook Corcodel.

Ulterior, profesorul a declarat pe facebook că totul i s-ar trage de la faptul că tatăl său, fost primar, ar putea candida pentru un nou mandate.

Totul este o cacealma politică. Elevele respective sunt extrem de slabe la matematică, dar și la alte discipline. Nivelul liceului este foarte jos. Am solicitat ISJ să aplice teste la TOATE clasele de D și E (nu numai la ale mele). Mi s-a răspuns: „și ce vrei să facem? să desființăm liceul?” Adică preferă să mă desființeze pe mine, doctor în matematică, cu două facultăți și trei masterate, cu elevi care studiază de pe auxiliare (culegeri) și manuale publicate de mine? Cam greu ceea ce se încearcă – a spus Claudiu Corcodel pentru DC News.

Întrebat care-i miza și de ce s-ar dori distrugerea sa, profesorul ne-a zis: „Am fost directorul școlii 5+1 ani. Cu concurs. Tatăl meu a fost primar multe mandate. Posibil să mai candideze. Am foarte mulți dușmani, am făcut 2 plângeri penale împotriva conducerii școlii pentru abuzurile săvârșite de directori, am depus o plângere penală la DNA împotriva fostului primar arestat la domiciliu acum… sunt multe de spus, pe oameni îi deranjează adevărul, mai ales când este documentat, demonstrat cu probe”.

Profesorul a explicat pentru DC News că nu vrea să candideze pentru nicio funcție din sfera politică.

Pe mine nu mă interesează politica, nu am fost NICIODATĂ membru de partid până acum 2 ani când am avut o tentativă și m-am retras scârbit într-un interval foarte scurt (câteva luni). De atunci nu am mai avut nicio tangență cu politica. Cred că tatăl meu vrea să candideze, este problema lui –  a adăugat Claudiu Corcodel.

Consider că am un caracter tare, dar a început să mi se pară totul ireal. Sunt zeci de elevi martori. Am avut rezultate foarte bune, iar foști elevi, actualmente studenți, mă sună și mă întreabă dacă vreau să mă ajute în vreun fel. Anul trecut, la clasa de mate-info la care am fost chiar diriginte, în afară de doi elevi toți au promovat bacul la mate, cu toate că nivelul liceului este cu promovabilitate ce lasă de dorit – ne-a mai zis profesorul de matematică.

Claudiu Corcodel  este acuzat că şi-a obligat elevii să scrie întinşi pe jos pentru că au întârziat la ora de matematică.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: