Siguranţa rutieră: 323 de sancțiuni contravenționale și 19 permise reținute în 24 de ore

permis-retinutPentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul judeţului, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic și au reținut alte 19 permise de conducere.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 47 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, din cauza vitezelor cu care și-au condus autovehiculele doi șoferi fiind nevoiți să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier de la Poliția municipiului Buzău au acționat punctual pentru prevenirea accidentelor de circulație în care ar putea fi implicați pietonii și au reținut permisele a 14 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzilor. Totodată, 20 de pietoni au fost sancționați de polițiști pentru că și-au riscat viața prin modul în care au ales să traverseze.

Alte trei permise de conducere au fost reținute de polițiști șoferilor care au efectuat depășiri neregulamentare sau au condus autovehicule cu defecțiuni grave la mecanismul de direcție.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: