Sistem nou de iluminat, cu tehnologie inovativă, la Siriu

Dragoș Voicu: Încet, dar sigur continuăm implementarea celor 16 proiecte aflate în derulare pentru dezvoltarea durabilă a comunei noastre (pe care vi le voi detalia într-o postare ulterioară). După perioada de licitație și contractare a furnizorului, am început montarea noilor lămpi de iluminat, cu o putere de 22 W, economice din punct de vedere al consumului de energie, cu o tehnologie inovativă, prin proiectului ,,Modernizarea sistemului de iluminat public în Comuna Siriu, judetul Buzau„.
Valoarea totală a proiectului (inclusiv T.V.A) este de 999.097,68 lei, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, prin contractul de finanțare nr. 98/F/GES/30.12.2022, plus o cofinanțare de 15%. Noul sistem de iluminat asigură controlul și monitorizarea aparatelor de iluminat, prin telegestiune în punct de aprindere și telegestiune în punct luminos, optimizând consumul de energie electrică. Tipul de comunicație nu generează costuri pentru transmisia de date și este independentă de infrastructura altor furnizori de servicii de telecomunicații.
Astfel, noul sistem reduce cheltuielile legate de consumul energiei electrice al comunei noastre și va avea următoarele beneficii:
● Actualizarea de software pentru dispozitivele de control se face fără costuri suplimentare, prin intermediul rețelei de control de la distanță;
● Reducerea costurilor de mentenanță până la 20% și a timpilor de intervenție până la 50%. Mentenanță facilă prin intermediul aplicației mobile.
●Personalul cu rol de mentenanță va ști cu exactitate unde a apărut o problemă, care sunt potențialele cauze și cum să le soluționeze înainte să ajungă pe teren.
●Autonom – Funcționarea în parametrii normali NU depinde de comunicarea continuă dintre server și punctele de aprindere. Soluția de telegestiune montată reprezintă cea mai facilă soluție de management a iluminatului public. Sistemul detectează și raportează cazuri de funcționare atipică sau defectuoasă ale circuitelor de iluminat, generând notificări și rapoarte.
Telegestiunea în Punct Luminos oferă control de la distanță sau automat al fiecărui aparat de iluminat.
Principalele funcționalități:
●pornire/oprire programată de pe telefonul mobil
●ajustare a fluxului luminos măsurarea parametrilor electrici și luminotehnici
●controlul numărului de ore de funcționare
●autoconstatare alerte și avarii
●schimbarea codului de culoare
●interacțiunea cu senzori multifuncționali
●funcționare după scenarii personalizate
●acces la harta de rețea de iluminat și detalii specifice Continuăm împreună!
Cu drag,
Primar
Voicu Constantin Dragoș
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: