Situația medicilor din Spitalul Județean, care amenință cu demisia, repusă pe tapet de liberali

Situația medicilor din Spitalul Județean, care amenință cu demisia, repusă pe tapet de liberaliConsilierii PNL vor să întâlnească în cel mai scurt timp cu medicii din Spitalul Județean întrucît, spun ei, au soluții pentru îmbunătățirea condițiilor din unitatea medicală, aflată în prezent într-o situație dificilă, din cauza amenințărilor medicilor cu demisia în bloc.
Subiectul a fost abordat la conferința de presă a PNL Buzău organizată vineri.
Întâlnirea între consilieri și protestatari nu s-a realizat, nu l-am putut contacta pe dr. Ioniță, deși cred că și-ar fi dorit, însă  demersul nostru va continua. A existat o întâlnire între domnul președinte al Consiliului Județean  și factorii decidenți din ănătate, însă nu a avut nici un rezultat. Din moment ce am încercat să dăm o mână de ajutor, nu înțeleg de ce nu am fost invitați pentru a încercasă găsim o soluție. Care ar fi fost dezavantajul  unei întâlniri comune sau organizarea unei ședințe extraordinare de Consiliu având ca principală  temă problema spitalului,  așa cum am propus”, a declarat Dorin Bădulescu, copreședinte al PNL Buzău.
Bădulescu a adăugat că sunt soluții pentru ca medicii să nu ajungă în situația de a-și da demisia în bloc, fapt care ar duce automat la închiderea Spitalului Județean, însă pentru asta autoritățile județene trebuie să se implice și să faciliteze întâlniri între halatele albe și cei care pot veni cu răspunsuri la criza din cea mai mare unitate medicală cu paturi din Buzău:  „Am hotărât ca aleșii județeni PNL să invite medicii la o întâlnire dacă Executivul Consiliului Județean nu ne invită, pentru a discuta această problemă, să invităm noi conducerea Consiliului Județean, medicii, conducerea Casei de Asigurări, pentru a putea găsi soluțiile pe care iată Executivul Consiliului nu  le găsește.  Există câteva idei pe care consilierii PNL le au și ar dori să le pună în practică,  cu privire la creșterea gradului de atractivitate al spitalului, pentru ca medicii să nu mai plece și  să renunțe la gândul la demisie.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: