Spitalul de Psihiatrie Săpoca, investiții de aproape 12 milioane de lei pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești

Nu doar Spitalul Județean Buzău va beneficia de investiții importante pentru a-și rezolva problema infecțiilor intraspitalicești, ci și Spitalul de Psihiatrie Săpoca.
Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 11,6 milioane de lei. Obiectivul general al proiectului este de a crește capacitatea unității medicale din județul Buzău de a gestiona și preveni infecțiile nosocomiale, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale prin dotarea laboratorului cu aparatură performantă, cu ajutorul căreia să se efectueze analize specializate de microbiologie, precum și prin achiziționarea de echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.
Investițiile au o durată de implementare de 15 luni, urmând a fi finalizate la finalul lunii aprilie 2024. Spitalul din Săpoca, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, asigură servicii de psihiatrie pentru 11 județe: Buzău, Bucureşti, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Tulcea.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: