Studiu: Elevii români sunt leneşi şi caută calea facilă spre succes

FB-facebookInstitutul de Științe ale Educației a realizat recent un studiu în rândul elevilor români. Concluzia studiului: elevii români sunt agitaţi, superficiali, dar şi descurcăreţi, bine informaţi şi pragmatici.

Cercetarea s-a realizat în rândul elevilor de clasa a VIII-a și a arătat că generaţia „Facebook” are un interes scăzut pentru şcoală. Mai mult, acestei generaţii îi lipseşte motivaţia pentru a învăţa. Pe de altă parte, elevii sunt nemulţumiţi de programul încărcat de la ore şi de modul neatractiv în care le este predată materia.

Studiul arată că elevii români sunt comozi, uneori chiar leneşi, preiau de la alţii, imită ce văd, copiază fără discernământ şi sunt interesaţi de imagine.

Pe de altă parte, elevii români ai vremurilor actuale sunt dezinvolţi şi nu se feresc să-şi recunoască defectele.

Au un ritm de viaţă alert, aşa că sunt stresaţi, agitaţi, nerăbdători, superficiali. Sunt totuşi bine informaţi, utilizează cu uşurinţă noile tehnologii, sunt comunicativi şi au mai multă intimitate.

Studiul mai arată că, în timpul liber, elevii stau pe reţele sociale sau se joacă pe calculator, se întâlnesc cu prietenii, foarte puţini fac sport şi doar 4% citesc o carte.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: