Succes buzoian pe scena Festivalului Mamaia Copiilor

Dora-Gaitanivici-2
Foto: obervatorul buzoian

În perioada 9-12 iulie 2015, a avut loc la Mamaia cel mai puternic festival național de creație și interpretare muzicală pentru copii: Mamaia Copiilor, ediția a XV-a.

Festivalul a avut preselecții în toată țara și în Republica Moldova. Dintre miile de copii, au fost selecționați pentru a evolua în marea finală de la Mamaia mai mult de 300 de mici artiști între 4 și 15 ani, care au luptat, la categoriile lor de vârstă, pentru trofeele și premiile de la trei secțiuni: interpretare, creație și show.

Printre participanți s-a aflat și Dora Gaitanovici, care a reușit să vină acasă cu două trofee, aceasta fiind ultima participare la festival, cel puțin ca interpretă, datorită vârstei.

„Triumful Dorei a fost total, prin cucerirea a două trofee, primul, la secțiunea show, cu musical-ul operă rock cu influențe folclorice „Alunecând pe-o rază„. Muzica, textul adaptat și orchestrația show-lui i-au aparținut Dorei, care a colaborat pentru realizarea regiei și scenografiei cu Alexandru Vasilescu, și pentru coregrafia spectacolului cu Alina Cimpoieru și școala de dans Dance World, din București. Dora a format pentru acest show un „careu de ași”, alături de alți trei interpreți foarte talentați, cu personalități puternice, toți câștigători de trofee și premii importante la festivaluri din țară și din străinătate, participanți la show-uri de televiziune: Cosmin Andrian, Alexia Urtoi și Iulian Selea. Meritul acestor copii și al părinților lor este acela că au trecut peste orgoliile individuale, peste ambițiile personale în competiție și peste efortul de a se reuni pentru repetiții din patru orașe diferite, pentru a se dedica unui proiect pe cât de ambițios, pe atât de spectaculos, și care, în cele din urmă, i-a răsplătit înzecit.

Cel de-al doilea trofeu, a fost obținut de Dora la secțiunea creație, cu piesa „Doar eu„: muzică și aranjament orchestral Dora Gaitanovici, versuri Dora Gaitanovici și Alfred Vasilescu”, se arată într-un comunicat remis de echipa artistei din Buzău.

La fel de important a fost extraordinarul succes la public al compozițiilor ei, atât în concurs cât și pe timpul Galei Laureaților, Dora demonstrând că este nu doar o artistă foarte iubită, cel mai talentat muzician al generației sale, dar și un compozitor cu o personalitate excepțională.

Elogiile participanților au fost unanime: interpreta Nico, aflată în juriu, a mărturisit public că a plâns când a ascultat piesa Dorei, „Doar eu„. Ea declara cu referire la show-ul „Alunecând pe-o rază„: „Am fost la multe festivaluri în ţară, dar ce au făcut aceşti copii aici, a fost ceva extraordinar. Nu am cuvinte”. La rândul său, Dan Manoliu, regizorul artistic al festivalului, fost şef al delegaţiei României la Eurovision 2015, confirma: „Acest moment artistic de la secţiunea grupuri a fost cel mai bun din istoria acestui festival…”.

Din juriul festivalului  au făcut parte personalități ale lumii muzicale din România: muzicologul Smaranda Oțeanu-Bunea (președintele juriului), Nico (solistă pop), Viorel Gavrilă (compozitor, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România-ADA), Dan Manoliu (realizator TVR, directorul festivalului Eurovision pentru România) și compozitorii Mihai Pocorschi, Mircea Drăgan și Liviu Prossi.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: