„Suntem români, citim românește”, o acțiune lăudabilă a tinerilor liberali

cartiCititul nu mai este la modă în zilele noastre. Gadgeturile le ocupă tinerilor tot timpul, cărțile  fiind un subiect tabu pentru mulți dintre tinerii din ziua de azi.

Pentru a atrage atenția asupra importanței lecturi, tinerii liberali au pus la punct o acțiune care s-a desfășurat la Buzău pe durata a trei luni.

„Campania promovată de TNL are drept scop trezirea interesului tinerilor din diaspora pentru limba și cultura română, prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, de cărți în limba maternă pentru a nu se pierde contactul cu limba, tradițiile și moștenirea națională. Acest proiect a presupus strângerea a cât mai multe volume de cărți pentru înființarea unor biblioteci în comunitățile românești din diaspora”, se arată într-un comunicat remis vineri de TNL Buzău.

„Împreună cu tinerii din PNL Buzău am reușit, în această vară, să strângem aproximativ 2000 de volume pe care le vom transporta la București alături de alte organizații din țară. Ulterior, acestea vor fi inventariate, sortate și vor constitui fondul de carte al bibliotecilor pe care TNL le va înființa prin proiect pentru comunitățile românești din diaspora”, a declarat președintele TNL Buzău, Liviu Barbu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: