Sute de credincioși, prezenți la sfințirea Catedralei Sfântul Sava

Sute de credincioși, prezenți la sfințirea Catedralei Sfântul SavaSute de  credincioși au participat duminică la Sfințirea Bisericii Sfântul Sava din municipiul Buzău, evenimentul de mare încărcătură pentru enoriași adunând laolaltă oameni simpli și autorități deopotrivă.

Astfel, la sfințirea Bisericii Sfântul Sava au participat prefectul de Buzău, George Sava, deputatul Marcel Ciolacu, șef al PSD Buzău, primarul municipiului, Constantin Boșcodeală, deputatul Eugen Nicolicea, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, senatorul Constantin Popa, dar și președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. Dacă cei mai sus amintiți au asistat la slujbă stând pe scaune, fără pic de disconfort, simplii enoriași au suportat frigul, vântul și ploaia, pentru a se putea închina în sfântul locaș de cult. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

La catedrala „Sfântul Sava” vor sluji preotul paroh Florentin Duca și preoții coslujitori Mihail Milea și Aurelian Damian.

Construirea lăcașului de cult sfințit duminică, 11 octombrie, a durat peste 20 de ani.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: