Taxele pentru paşaport, permis și înmatriculări nu se mai plătesc la CEC. Unde le putem achita

Bani-ghiseu-696x462Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, plata taxei de paşaport, precum și a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poştal sau în numerar, informează Prefectura Buzău.

Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul deschis de către Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău, astfel:

– pentru contravaloarea tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere, în contul:

IBAN: RO35TREZ166502601X012659

– pentru paşapoarte, în contul:

IBAN: RO52TREZ166502602X012660

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informaţii:

– CNP-ul şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat,

– contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcţie de serviciul solicitat),

– codul fiscal al beneficiarului plăţii: Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău – CUI 4299437,

– suma şi tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata.

Plata în numerar se face la Trezoreria Municipiului Buzău – pentru paşapoarte (Trezoreria Statului din Buzău: Str. Unirii nr. 209, parter, Buzău, Jud. Buzău) şi la ghişeul Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor Buzău – pentru documentele emise de acesta (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău: Str. Chiristigii nr. 8-10, Buzău), sau prin mandat poştal.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.prefecturabuzau.ro.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: