Torționarul Vișinescu nu a mai ajuns în celulă la Jilava. Ce se întâmplă cu fostul comandat al Penitenciarului Rm. Sărat

 

646x404 (1)Fostul comandant al Penitenciarului Rm. Sărat, Alexandru Vișinescu, primul torționar condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, se află internat la Spitalul Jilava din cauza unor probleme medicale care l-au țintuit la pat.

După ce a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, a fost plasat în zona de carantină, până la transferul în celulă. Doar că lucrurile s-au schimbat între timp, iar lui Vișinescu a început să i se facă din ce în ce mai rău. Așa că din carantină torționarul nu a mai ajuns după gratii, ci direct la spital, unde se află și acum.

”Imediat după perioada de carantină a fost internat și supus mai multor controale pentru că starea lui s-a deteriorat, iar acum este asistat permanent de medici. Este imobilizat la pat. Dacă își va reveni va fi transferat într-o celulă, dar sunt slabe șansele, ținând cont de vârsta înaintată”, a declarat pentru libertatea.ro o sursă din cadrul spitalului.

De asemenea, nu a mai fost căutat de nimeni după ce a fost condamnat. Singura persoană care îi rămăsese aproape, un nepot, a murit în timpul procesului care i-a decis sfârșitul vieții.

Procurorii care au adunat dovezile împotriva lui au susținut în fața instanței că în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, Vișinescu i-a supus pe deținuții politici la rele tratamente, bătă și alte violențe, i-a lipsit de hrană, medicamente și asistentă medicală. Zeci de supraviețuitori și rude ale deținuților politici au depus mărturii în instanță împotriva sa.

După un proces care a durat doi ani, justiția a luat o decizie fără precedent, și-anume condamnarea cu executare a primului torționar din România, cunoscut deja de o țară întreagă, Alexandru Vișinescu. La cei 90 de ani, acesta și-a acceptat soarta și că își va petrece sfârșitul vieții în închisoare. În februarie, înainte de a fi săltat de poliție pentru a fi încarcerat, Vișinescu s-a delectat cu o masă copioasă la Cercul Militar, care se află la doi pași de casa lui. Singurele persoane care și-au luat rămas bun de la el au fost câțiva vecini care probabil vor dobândi și apartamentul lui.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: