Tribunalul Buzău nu mai are spaţiu pentru depozitarea arhivei

arhiva-tribunal01O problemă cu care instanțele buzoiene se confruntă de ani de zile este cea a lipsei spațiului de depozitare a dosarelor. Dacă pentru documentele care fac obiectul unui proces în derulare există loc suficient în clădirea care găzduiește Tribunalul Buzău, pentru dosarele care intră în conservare nu mai există spațiu. În acest sens, s-a închiriat o suprafață de 110 metri pătrați la Casa de Cultură a Sindicatelor. “O problemă rămâne lipsa spaţiului pentru depozitarea dosarelor care intră în conservare. În acest sens am închiriat 110 metri pătraţi la Casa de Cultură a Sindicatelor, spaţiu care a primit şi aviz din partea Arhivelor Statului”, a spus judecătorul Valentin Barbu, preşedintele Tribunalului Buzău.
O rezolvare s-ar putea găsi, dar nu în perioada imediat următoare. Consiliul Județean a pus la dispoziția Ministerului Justiției 3.000 de metri pătrați în curtea Spitalului Brătianu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Aici ar urma să se construiască un alt sediu al Judecătoriei, instituţie recent mutată în mall și, totodată, s-ar face și spații de depozitare pentru dosare. “CJ Buzău a pus la dispoziţia Ministerului Justiţiei, cu titlu gratuit, un teren de 3.000 de metri pătraţi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Avem asigurări că anul acesta se vor demara studiile de fezabilitate, de proiectare şi poate chiar de execuţie pentru ca pe acest teren să se construiască Judecătoria şi totodată se înfiinţează şi spaţii de depozitare a dosarelor”, a mai declarat preşedintele Tribunalului Buzău.
Cu problema lipsei spațiului de depozitare se confruntă și Judecătoria Pătârlagele, dar deja s-a obținut aprobarea Minsterului Justiției pentru a se  închiria un spațiu cu destinație de arhivă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: