Un bucureștean a dat peste cap radarul, la Limpeziș

12742601_701453066663405_4191930314062272529_nÎn cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 19 – 21 februarie pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 799 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 21 permise de conducere.

263 dintre abateri au fost comise de şoferi care nu au respectat limitele legale de viteză, iar cinci conducători auto au predat permisele din cauza vitezei cu care şi-au condus autovehiculele. Cea mai mare viteză – 136 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bucureștean depistat la volanul autoturismului pe DN2 E 85 în localitatea Limpeziș.

În această perioadă, conducătorii auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au utilizat centura de siguranţă (100), au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (65) sau au oprit şi staţionat în alte locuri decât cele special amenajate (14).
Şi ceilalţi participanţi la trafic care nu au respectat regulile de circulaţie au fost sancţionaţi de poliţişti.

Pentru abaterile constatate în trafic polițiștii au reţinut alte 16 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea auto şi pietonală, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii au întocmit opt dosare penale după ce au depistat în trafic conducători auto sub influența alcoolului. Cinci dosare penale au vizat participanții la trafic care și-au condus autoturismele sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație alcoolică înregistrată de aparatul etilotest a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, la volanul autoturismului fiind depistat un buzoian din localitatea Chiliile.

Celelalte dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, dar și pentru conducerea unor autovehicule fără a deține permis de conducere sau având suspendată exercitarea acestui drept.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: