UN SAMARITEAN DEOSEBIT -Preotul Mihail Milea

Mihail MileaOdăile fundației s-au dovedit neîncăpătoare sâmbătă, la lansarea cărții lui Ion Cojocaru, dedicată preotului de suflet al buzoienilor, Mihail Milea. Personalitățile marcante ale Buzăului, oameni de cultură și nu numai, au ținut să fie prezenți la omagierea iubitorului de oameni, preotul Mihail Milea.

Cartea UN SAMARITEAN DEOSEBIT, preotul Mihail Milea se desfășoară, datorită domnului Ion Cojocaru, aidoma unei pelicule cinematografice – imagini diverse, iconografie generoasă ce face să fie ușor de citit, iar de la prima până la ultima filă apar faptele făcute de părintele Mihail, harul domniei sale de om în slujba Domnului, interviurile, articolele publicate în diverse ziare, reviste, în emisiuni televizate sau la radio,ce îl individualizează și îl fac inconfundabil, un OM DE EXCEPȚIE, cum puțini se găsesc în aceste vremuri  – a comentat Gheorghe Petcu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, în paginile dedicate preotului samaritean.

E greu să scrii despre el! E mai ușor de simțit!E mai mult emoție decât materie! Deși strângerea lui de mână e puternică și tămădiutoere… – a declarat comisar-șef de poliție Laurențiu Pantazi, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Părintele Mihail nu L-a așteptat pe Dumnezeu, ci a mers să-L caute, urmând studii teologice până la nivelul cel mai înalt, acela de doctorat, pentru a-L sluji mai apoi cu evlavie în Catedrala Municipală, în bisericile și paraclisele din așezămintele pe care le patronează Fundația Sfântul Sava – a comentat avocatul și scriitorul Mihail Sălcuțan în Cronica unui început de mileniu.

Fără îndoială, pr.prof. dr. Mihail Milea își folosește din plin chemarea spre publicistică, cultivată încă din anii studenției, când inițiază și conduce revista Policandru, apărută în cadrul Institutului Teologic (1980). De-a lungul timpului, pr. prof. dr. Mihail Milea a colaborat și colaborează în continuare, la numeroase publicații. Ca o recunoaștere a meritelor sale în plan publicistic, este cooptat, în calitate de vicepreședinte, în cadrul Asociației Jurnaliștilor din Buzău – a adăugat publicistul Viorel Frîncu, în paginile cărții dedicate părintelui Milea.

Părintele Milea, preot neobosit, plin de duh, plin de forță și putere de convingere, poate să schimbe, să ajute, să inițieze proiecte, să mobilizeze forțe și energii și, în același timp, să fie autor dramatic, poet și scriitor, dar mai ales un mare, foarte mare duhovnic și un excelent vorbitor. Prin prezența sa plină de demnitate, acceptând umilința numai în fața Marelui Creator, niciodată grăbit și fără a refuza pe careva, oferind numai și numai binele, părintele Mihail Milea a devenit o personalitate de frunte, fapt pentru care noi toți îi mulțumim Lui Dumnezeu, au fost mențiunile d-nei prof. dr. Doina Ciobanu.

Mare este Dumnezeu! Mare este trimisul Lui pe pământ, Preotul Mihail Milea, de la Buzău și de la Soroca! ( Victor Cobăsneanu, redactor ”Observatorul de Nord”, Soroca)

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: