Unul dintre șoferii responsabili de tragedia de la Potoceni din 2013, când o adolescentă A MURIT, a ieșit din închisoare

politia-banda-interzisLa circa 2 ani și jumătate de la moartea unei adolescente de 15 ani din localitatea Potoceni, unul dintre cei găsiți vinovați alături de primarul din Cernătești, Valerică Șercăianu, a fost eliberat condiționat din penitenciar.

Este vorba despre Claudiu Nițu, cel de-al doilea șofer implicat în tragedia produsă în 21 mai 2013 la Potoceni. Atunci, o fată de 15 ani care se întorcea de la școală alături de o colegă a fost izbită în plin de un Jeep condus de primarul din Cernătești, responsabil de nenorocire fiind găsit și șoferul unei a doua mașini implicate.

Nițu a obținut eliberarea condiționată, după niciun an de detenție din cei doi aplicați de instanță. ,,Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani. În temeiul art. 59 și art. 60 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 15 al.2 din Constituția României, dispune liberarea condiționată a condamnatului Nițu Claudiu Florin, în prezent deținut in Penitenciarul Focșani, din pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin sentința penală. nr. 697/2014, pronunțată de Judecătoria Buzău. Atrage atenția condamnatului asupra posibilității revocării liberării condiționate în situația în care săvârșește o altă infracțiune înăuntrul restului de pedeapsa rămas neexecutat., se precizează în soluția pe scurt de la Judecătoria Focșani.

Claudiu Nițu a fost încarcerat în octombrie 2014, el fiind eliberat acum datorită orelor de muncă efectuate și unui comportament fără cusur.

În același caz,  Valerică Șercăianu, fostul primar al comunei Cernătești, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de judecătorii Curții de Apel Ploiești.

În mai 2013, de Sfinții Constantin și Elena, primarul din Cernătești, băut fiind la volan, a accidentat-o mortal pe Anca Bereveanu de 15 ani și a rănit-o grav pe o colegă a ei.

Cele două se întorceau de la școală și se aflau pe marginea drumului când  au fost izbite în plin de mașina scăpată de sub control de primarul aflat în stare de ebrietate.

În accident a fost implicată și mașina condusă de Claudiu Nițu,  acesta devenind inculpat și ulterior  fiind condamnat.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: