Unul dintre tinerii accidentați luni seară la Poiana Pinului, transferat în stare gravă la un spital din Capitală

Accident-lovit-990x660Cei trei copii accidentați luni seară la Poiana Pinului de un șofer de 21 de ani, începător, se aflau în tabăra de voluntariat „Civic Alert” organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Buzău și la care participă o sută de adolescenți. Reprezentantul DJTS, Valerian Țuclea, aflat la fața locului a declarat că tinerii au fost corect supravegheați pe toată perioada acțiunii, inclusiv în momentul producerii tragediei.

Două dintre victimele accidentului de luni seară de la Poiana Pinului, respectiv o fată și un băiat, de 15 și 16 ani, sunt elevi ai Liceului Ștefan cel Mare din Rîmnic, iar adolescentul aflat în comă, în vârstă de 17 ani, transferat azi-noapte la Spitalul Bagdasar Arseni din București, învață la Liceul Vlahuță. Ei sunt membri ai  unui ONG rîmnicean și erau însoțiți în tabara de presedintele fundației. Tinerii finalizaseră proiectul de voluntariat şi că, după multe zile de implicare, au plecat la plimbare, în grup. Erau însoţiţi, dar maşina i-a lovit în timp ce se aflau pe marginea drumului, întrucât nu era altă cale de deplasare.

Aseară, șoferului vinovat de producerea accidentului i-au fost prelevate probe  de sânge, rezultatul alcoolemiei fiind 0. Martori ai evenimentului relatează că înaintea producerii accidentului, șoferul mașinii ar fi generat o dispută verbală cu adolescenți din grupul care se plimba pe marginea șoselei și i-ar fi amenințat că intră în ei, dorind probabil să facă o glumă. Apoi individul ar fi demarat în trombă, dar a scăpat autoturismul de sub control după ce a derapat pe piatra de pe marginea șoselei.

Poliţia a deschis pe numele conducătorului auto dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: