Vicepreședintele Agenției Medicamentului reținut de DNA. Ar fi dat mită pentru alocarea sumelor necesare unei investiții la Spitalului Săpoca

intrare-spital-sapocaLazăr Iordache este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi promis unei persoane din Ministerul Sănătății, cu funcție de conducere, un procentaj de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale, bani destinați construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale. La data de 28 aprilie 2016, Iordache i-ar fi dat persoanei respective suma de 126.000 lei, pentru ca acesta să își exercite influența asupra funcționarilor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Potrivit unor surse judiciare, cele două unități medicale la care fac referire procurorii DNA sunt Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, și Spitalul din Petroşani, judeţul Hunedoara, scrie evz.ro.

Lazăr Iordache, vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost retinut, ieri, pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat magistraților de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de dare de mită și cumpărare de influență. În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii DNA, se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: ”În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătății pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”.

Denunțătorul este chiar funcționarul din Ministerul Sănătății, persoană din conducerea MS, căruia i-au fost remise sumele în cauză.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: