Viceprimarul de la Cilibia, incompatibil, iar un consilier local de la Merei, în conflict de interese

de Stiri Buzau Media

12966581_956317747754621_1311086510_nPotrivit unui comunicat al ANI, a fost găsit în stare de incompatibilitate și viceprimarul comunei Cilibia, iar un consilier local de la Merei în conflict de interese. Costel-Petre Coteț, viceprimar al comunei Cilibia, județul Buzău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 11 augsut 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul „COTEȚ COSTEL-PETRE Persoană Fizică Autorizată” precum și funcția de administrator și asociat unic în cadrul S.C. KEVIN S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003. Ion Copaci, consilier local al comunei Merei, s-a aflat în conflict de interese administrativ pe perioada mandatului.

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului local al comunei Merei privind aprobarea Regulamentului privind regimul închirierii pășunilor aflate în proprietatea privată a comunei. Ulterior adoptării acestei hotărâri, COPACI ION (în calitate de locatar) a semnat cu Primăria comunei Merei un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei (durata închirierii fiind de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă egală cu cel mult durata sa inițială). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […].

Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns