VIDEO: Şofer, motociclist, pieton…acelaşi risc rutier! Respectaţi regulile de circulaţie!

Din buletinul informativ al IPJ Buzău

 

În ziua de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmi, au organizat şi desfăşurat o activitate preventivă prin discuţii şi adresarea de recomandări motocicliştilor, conducătorilor auto, dar și pietonilor, în vederea prevenirii victimizării populației prin posibila implicare în accidente rutiere.

Activitatea s-a desfăşurat în contextul organizării unei paradei pentru deschiderea Festivalului Internațional „Buzău Arts Festival”, activitate care s-a desfăşurat în zona centrală a municipiului Buzău şi la care au fost expuse diferite tipuri de mijloace de transport, inclusiv autovehicule de epocă.

Poliţiştii de la prevenire au urmărit îmbunătăţirea gradului de conştientizare a grupului ţintă (participanţi la trafic) cu privire la pericolele la care se expun, atât ei, cât şi pe ceilalţi parteneri rutieri, în situaţia în care nu respectă normele legale. Prin dialog, a fost reiterată necesitatea adoptării de către cetăţeni a unei conduite responsabile în societate, în general şi când se deplasează pe drumurile publice, în special.

Activitatea s-a centrat pe conștientizarea diversității participanților la trafic, cu precădere în ceea ce privește circulația pe două roți. Astfel, șoferii de autoturisme au fost îndrumați să se asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda, să nu întoarcă pe linia continuă, să păstreze banda la viraje, să se asigure înainte de a deschide portierele.

Motocicliștilor li s-a recomandat să circule întotdeauna cu viteză legală, să poarte echipament de protecție reflectorizant și să aprindă farurile pentru a fi mai vizibili în trafic, să păstreze o distanță sigură față de mașini, să nu ruleze în unghiul mort, să depășească regulamentar prin partea stângă.

Poliţiştii au evidenţiat importanţa adoptării unui comportament civilizat şi conciliant în trafic pentru a evita conflictele.

La activitate au participat peste 300 de persoane.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: