VIDEO: Suceveancă, reținută la Buzău pentru contrabandă cu țigări, fals privind identitatea și conducere cu permisul suspendat

contrabanda-tigariO suceveancă a fost reținută de polițiști în urma unui control desfășurat în trafic. Femeia de 41 de ani a fost luată pe sus de oamenii lefii din județ după ce a fost prinsă conducând autoturismul deşi avea permisul suspendat, a menţionat date de identitate false și, în plus, în urma controlului, în mașina sa au fost descoperite 100.000 de ţigarete de contrabandă.

La data de 25 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au oprit pentru control, pe raza localităţii Poşta Câlnău, un autoturism condus de o femeie, de 41 de ani, din Suceava. În urma solicitării poliţiştilor, aceasta a refuzat să prezinte documentele de identitate  şi a menţionat date de identitate false.

Din verificări, a reieşit că femeia avea suspendat dreptul de a conduce, iar  în urma controlului, în autoturism şi în portbagaj, poliţiştii au descoperit 100.000 de ţigarete,  fără banderole fiscale.

Ţigaretele, în valoare de aproximativ 42.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat.

Pe numele celei în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

Aceasta este cercetată şi pentru conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi fals privind identitatea, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: