Vreme frumoasă și temperaturi ridicate până miercuri. De joi vom avea maxime de cel mult 14 grade

Vreme frumoasă și temperaturi ridicate până miercuri. De joi vom avea maxime de cel mult 14 gradeSăptămâna începe cu vreme frumoasă. Cel mai cald va fi in sud-est, dar vom avea si ploi pe arii destul de extinse. Pe suprafete mici se pot acumula 15 litri de apă pe metrul pătrat, iar la amiază vom avea între 18 și 25 de grade.

În Dobrogea și în Bărăgan vremea va fi schimbătoare, norii vor fi mai numeroși ca până acum, dar șansele de ploaie se păstrează reduse. Maximele trec de valoarea de 20 de grade peste tot.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vor fi și câțiva stropi de ploaie, dar nu în cantități însemnate. Maximele rămân plăcute și nu vor lipsi momentele însorite. În jumătatea nordică a Moldovei, vremea se menține caldă, iar șansele de ploaie vor fi reduse.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme instabilă, valori termice în scădere și izolat cantități mai însemnate de apă. Se pot acumula 15L/mp. Cam la fel va fi și în vestul țării. Înnorari consistente, ploi din când în când, cantități de 15L/mp și temperaturi în scădere ușoară.

În centrul României, ploile apar pe arii extinse, iar cele mai mari cantități de apă se vor înregistra în regiunile montane. Va ploua și în sud-vest, pe arii mari, iar momentele însorite vor fi foarte rare. Totuși, maximele se vor situa ușor peste mediile acestei perioade.

În sudul țării, vremea va fi caldă, dar și aici norii vor fi numeroși iar ploile pot să apară din când în când.

În București nu se răceste semnificativ, cel puțin până miercuri, dar joi vom avea o maximă de cel mult 14 grade. Luni, maxima va ajunge în jurul valorii de 24 de grade, mați dimineață vor fi 12 grade, iar sansele de ploaie cresc la apropierea nopții.

Nici la munte nu va mai fi la fel de bine. Va ploua mai ales în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor unde se pot acumula 15L/mp, iar temperaturile scad în toate stațiunile.

Marți va ploua pe arii restrânse în est, în sud-est, la munte, iar miercuri instabilitatea va crește în toată țara. Va ploua întâi în Moldova și la munte, iar pe înserat, un val important de instabilitate va pătrunde prin vest-sud-vest și va acoperi zone importante.

Joi va ploua în vest, în sud-vest și local în centru, iar temperaturile scad în toată țara. La amiază vom avea între 9 și 19 grade, iar noaptea se vor înregistra între zero și plus 10 grade. În depresiuni poate fi mai rece de atât.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: