Comunicat de presă – Ionela Dobrică

COMUNICAT DE PRESĂ

Ionela Dobrică, deputat PSD: PNL a transformat audierile propriilor miniștri într-un circ ieftin

PNL a realizat în ultimele zile o adevărată mascaradă, devenind primul partid ai cărui miniștri nu-și doresc voturi în Parlament, forțând limitele constituționale cu un singur scop: dorința de a demara alegeri anticipate pentru a ascunde faptul că nu vor dubla niciodată alocațiile și nici nu vor crește punctul de pensie din septembrie, așa cum este prevăzut in lege.

„Din spectacolul de la audierile miniștrilor PNL nu a lipsit nimic: Am putut observa liberali care recunosc că au acceptat amendamente ce nu erau în interesul românilor și liberali care conduc Ministerul Educației, deci care ar trebui să fie împotriva copiatului, dar care folosesc fițuici pasate pe sub mână pentru a răspunde la întrebări. Nu au lipsit nici liberalii care, plictisiți de prestația propriilor colegi, au adormit în fotolii,” declară Ionela Dobrică, deputat PSD.

Potrivit planurilor PNL, audierile miniștrilor erau o simplă formalitate ce trebuia îndeplinită pentru declanșarea alegerilor anticipate. Din păcate pentru liberali, miniștrii Guvernului Orban 2 nu și-au putut ascunde amatorismul, slaba pregătire și chiar acțiunile ilegale întreprinse la Palatul Victoria, în numai 3 luni de la preluarea ministerelor.

„În tot acest circ creat de PNL în ultimele zile, miniștrii cabinetului Orban 2 au încercat un mers pe sârmă riscant care nu le-a ieșit. Așa am aflat, spre exemplu, că Florin Cîțu a încercat să cumpere bunăvoința colegilor din USR acceptându-le în trecut amendamente care nu erau în interesul românilor, după cum el însuși a declarat. Într-o țară în care onoarea înseamnă ceva, această declarație trebuia urmată de un singur gest: demisia. Nu ne așteptăm totuși de la Florin Cîțu la o asemenea hotărâre care să demonstreze demnitate. Ne așteptăm în schimb ca acest circ să continue, iar în aceste condiții PSD este obligat să apere interesul românilor pentru că actualul guvern a recunoscut faptul că interesul românilor nu reprezintă o prioritate.

Deputatul social democrat a adăugat că PSD va continua să se lupte în Parlament cu partidul unui președinte de țară care nu își dorește altceva decât să acapareze întreaga putere fără să țină cont de costurile pe care le vor plăti toți românii.

Biroul de presă al deputatului

Ionela Viorela DOBRICĂ

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău