Comunicat de presă – PRO România Buzău

 

Zilele trecute, președintele PRO România a aruncat o adevărată bombă în spațiul public, dezvăluind că PNL ar putea lua în calcul să organizeze alegerile în stare de alertă. Victor Ponta susține că astfel, PNL ar încerca să obţină un rezultat mai bun. „Eu cred că este posibil ca domnul Orban şi PNL-ul să dorească să facă alegeri în stare de alertă, ca mulţi oameni să fie speriaţi, să nu iasă din casă cei mai în vârstă şi atunci să considere ei că o să obţină un rezultat mai bun dacă sperie oamenii şi îi ţin în casă la alegeri. Asta cred că este marea lor strategie, dar e o strategie greşită, împotriva intereselor românilor „.

PRO România Buzău, cea mai constantă organizație din țară la această dată, este alături de președintele său și consideră organizarea alegerilor în plină criză drept un act iresponsabil al partidului aflat la guvernare și care scade drastic în sondaje, în timp cei noi creștem. În sprijinul acestei afirmații, dăm exemplu chiar Buzăul, considerat unul dintre orașele destul de sigure datorită numărului mic de îmbolnăviri, dar care a trecut în ultimele zile pe un loc fruntaș din cauza exploziei de Covid 19.

Este, credem noi, un gest disperat al PNL, pentru a-și conserva voturile, fără a lua în considerare riscul la care poate fi expusă întreaga țară. Pentru că nu mai poți face Campanie cu zeci sau sute de oameni pe străzi, nu-ți mai poți prezenta oferta electorală în fața concetățenilor fără a exista riscul de a te îmbolnăvi sau de a-i îmbolnăvi pe aceștia. Ca să nu mai vorbim despre ziua alegerilor, când milioane de oameni vor ieși din case și vor veni la urne, fără distanțare socială sau măsuri sporite de protecție care să le ofere siguranță. De aceea, solicităm Guvernului să ia în calcul riscul de a îmbolnăvi o țară doar pentru a servi unor interese de grup care se vrea încă patru ani la butoane, și să cumpănească bine înainte de a da hotărări care probabil vor avea consecințe din cele mai grave, să găsească cea mai viabilă soluție în acest caz.

Din păcate, după cum am putut constata, PNL pare însă mult mai preocupat de alegeri decât de sănătatea semenilor noștri, la fel cum a procedat la începutul pandemiei, când singura lor grijă era organizarea de anticipate, și încerca pe toate căile să forțeze mâna celorlalți competitori politici pentru a se ajunge la ele. Iar atunci când venea vorba despre problemele reale ale românilor, nivel de trai scăzut, colapsul economiei sau șomaj, singurul motiv invocat era pandemia, după care se revenea obsesiv la organizarea de alegeri anticipate. De aceea, îi credem în stare de orice, și vom lupta deschis pentru ca temele false lansate pentru a justifica aceste alegeri să fie devoalate, pentru PRO România, viața unei societăți fiind mai importantă decât interesele meschine ale unora care nu-și urmăresc decât interesele personale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: