Neînțelegerile între PSD și PNL lasă Valea Râmnicului fără buget. Vezi de ce Consiliul Local riscă dizolvarea

valea ramniculuiLa Valea Râmnicului sunt din nou probleme. Comuna este cam singura din județ care nu are în acest moment buget aprobat pentru anul în curs din cauza unor nemulțumiri ale consilierilor din Opoziție la adresa conducerii Primăriei. Ultima încercare de aprobare a bugetului a eșuat joi după ce consilieri PNL, UNPR – foști PP-DD, PRM și chiar unul de la PSD, venit recent din PDL, au lipsit de la ședința de Consiliu Local. Cu o săptămână înainte aceiași consilieri nemulțumiți au părăsit sala de ședință.

Aleșii locali ai Opoziției spun că în anul 2015 sumele de bani din buget nu au fost cheltuite conform hotărârilor luate de consiliu și arată cu degetul spre primarul PSD Marian Galbenu. La rândul său, acesta explică pe pagina de facebook faptul că nu este vorba decât de o răzbunare politică.

Cert este că la Valea Râmnicului neînțelegerile dintre social-democrați și liberali datează de ceva timp, încă de pe vremea fostului primar, liberal, care, la rândul său, era contestat de pesediști. ­Li­beralii nu s-au așezat la aceeași masă cu social-democrații, în pofida faptului că, la județ, USL a funcționat perfect. Din cauza conflictelor politice, primarul Ion Sandu, formulase, înainte să moară, şi cerere de dizolvare a Consiliului Local, la instanţa de contencios administrativ, care însă nu s-a concretizat. Acum, liberalii sunt cei care atacă conducerea Primăriei.

În acest moment, toate conturile Primăriei sunt blocate începând cu data de 1 februarie și se merge pe proiectul bugetului pe anul trecut.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: