Petre Emanoil Neagu: Nu există un conflict între generații în PSD

Petre Emanoil Neagu: Nu există un conflict între generații în PSDRelatam zilele trecute despre programul politic pe care dorește să-l implementeze președintele organizației PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu. Acesta, într-o postare pe pagina de socializare, susținea ideea necesității înnoirii listelor cu candidați din partea PSD, aceasta fiind condiția esențială pentru reușita la alegerile din anul 2016.

Vreau ca alegerile locale să îi scoată în față pe oamenii cu realizări profesionale reale, pentru că ei sunt cei ce trebuie să se implice. Doar astfel comunitățile noastre se pot dezvolta rapid. Totodată, este necesar să fim pregătiți să accesăm cât mai multe fonduri din noul exercițiu financiar european.

Buzăul are nevoie de implicarea tinerilor în politică, pentru dinamism și o perspectivă diferită!

Îmi asum promovarea tinerilor mânați de dorința de a face ceva pentru societate, patrioți, credibili și cinstiți, cu experiență profesională relevantă și poftă de muncă în interesul românilor pe care îi vor reprezenta. Aceasta va fi prioritatea mea în anul 2016, în Organizația PSD Buzău. Nu mai avem voie să ratăm și acest început! – declara deputatul Marcel Ciolacu.

În replica, la întrebările jurnaliștilor buzoieni referitoare la cele relatate mai sus, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a răspuns că dorința de schimbare a clasei politice este o situație normală, nu doar pentru PSD, ci și pentru celelalte partide .

Este o declarație normală, firească, pentru că a venit timpul ca noi toți care ne ocupăm de politică să învățăm din tragedia asta….Este dureros faptul că ..clasa politică încearcă să se trezească în urma unei tragedii. Trebuia, dacă tot ne trezim, să avem altă motivație, dar, dacă tot a venit, măcar de data asta să învățăm ceva. Domnul președinte Marcel Ciolacu nu s-a referit strict la vârsta biologică. E normal ca și partidele să încerce să promoveze și altfel de oameni la un moment dat. Nu v-ați plictisit de noi? Aceleași fețe din ”90? Nu a fost un atac la cineva și în PSD nu există conflicte. Bineînțeles că, pe listele de consilieri municipali și județeni, doar nu venim cu aceeiași, vor fi și nume noi. Noi avem niște criterii pe care le discutăm, elaborăm la nivel de partid. Cred că fiecare partid va proceda așa. Mie mi se pare corect ca fiecare partid să-și facă o evaluare… ca noi să ne facem o evaluare, gen…pot să candidez, nu pot să candidez, m-am erodat, nu m-am erodat? Cu siguranță nu va prima nici cantitatea, nici vârsta, ci calitatea. Apoi, nimeni nu cred că-și va putea permite să pună pe liste oameni care ar avea ceva probleme. …Listele se vor face la propunerea organizațiilor, vor fi trecute prin niște furci caudine….nu există un conflict între generații, dar este normal să promovăm și oameni noi – a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În sprijinul susținerilor de mai sus au venit și declarațiile vicepreședintelui CJ Buzău, Gabriel Baciu.

Domnul președinte Ciolacu, prin postarea pe care a avut-o, a vizat două obiective: unul fiind înnoirea de care s-a discutat, celălalt fiind munca, în anul 2016, un an definitoriu,care poate schimba ceva. În context, înnoirea are două aspecte. Ori aduci oameni mai buni decât ai , ori să înnoiești prin tineret. De când mă știu eu, una dintre marile problemele pe care le-am avut a fost Organizația de Tineret, în sensul că tinerii veneau, calitatea lor însă era mai slabă. De data aceasta vreau să vă asigur că avem o Organizație de Tineret bine dotată, bine structurată, bine definită, capabilă să participle la alegeri, în sensul acesta sigur vom avea la nivelul județului Buzău o înnoire, prin tineret, la viața politică a județului.

Partea cealaltă, în care să aduci oameni noi, aici ar fi destule probleme de spus, în sensul că și reciproca e adevărată, adică și cineva din afară trebuie să tindă, să vină, să ceară, să participe, ca după aceea să fie validat. Aspectul ăsta este mai dificil de realizat, pentru că noi niciodată nu o să forțăm lucrurile, din punctul ăsta de vedere.

În ceea ce privește obiectivul doi, …de la d-l președinte Ciolacu, acela cu munca, nu ne îndoim cu toții că va fi un an în care dacă nu muncești, dacă nu ești serios, dacă nu ești responsabil, rezultatele vor fi sub așteptări, iar așteptările noastre sunt deosebit de mari, în acest an electoral – a declarat vicepreședintele CJ Buzău, Gabriel Baciu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: